Aanbevolen software

Het gebeurt ons uiteindelijk allemaal; het abonnement van uw anti-virusprogramma verloopt of u wil nu ook wel eens uw foto's kunnen bewerken. Maar vaak heeft u geen idee welke software u daarvoor kunnen gebruiken. En heeft u voldoende aan een gratis (freeware) programma of kunt u toch beter een pakket aanschaffen? Hieronder geven we een aantal suggesties. Onderstaande lijst is samengesteld uit de ervaringen die wij hebben met de software en het is de dus helemaal niet gezegd dat dit altijd de beste keuze is.

 

PDF-software

De afkorting PDF staat voor Portable Document Format en is zo'n beetje de standaard geworden voor elektronische documenten en formulieren. De grote voordelen van PDF ten opzichte van bijvoorbeeld Word-documenten is dat een PDF-bestand er op elke printer, scherm, besturingssysteem, enz. hetzelfde uit ziet.

Adobe Acrobat Logo
Adobe Acrobat Reader DC

(Gratis)
Dit programma is alleen bedoeld om PDF-bestanden te kunnen lezen. U kunt hiermee geen PDF's maken of bewerken. Windows 10 heeft standaard een (beperkte) ondersteuning ingebouwd voor het creëren van PDF.

Adobe Acrobat Logo
Adobe Acrobat DC

(vanaf €15,72/maand)
Wilt u PDF-bestanden maken en heeft u meer geavanceerdere mogelijkheden nodig? Dan is Adobe Acrobat DC bij uitstek het programma dat uitgebreide mogelijkheden biedt om uw PDF vorm te geven zoals u dat wenst.

 

Brandsoftware

Als u cd-roms, dvd's of blu-ray's wilt maken, dan heeft u allereerst natuurlijk een geschikte brander nodig. Als u een brander in retailverpakking koopt, dan wordt deze geleverd met beperkte brandsoftware. Voor de meeste mensen zal dit meer dan voldoende zijn, maar als u meer mogelijkheden wil, dan kiest u beter andere software.

BurnAware Logo
BurnAware Free

(Gratis)
BurnAware Free biedt uitgebreide mogelijkheden om verschillende soorten schijven te branden en te kopiëren, maar ook kunt u ISO-bestanden maken en branden. Ondanks dat deze software helemaal gratis is, biedt het meer dan voldoende mogelijkheden voor de thuisgebruiker.

Nero Logo
Nero 2016

(vanaf €49,99)
Nero is het bekendste en meest gebruikte brandprogramma. Inmiddels is het uitgegroeid tot veel meer dan alleen een brandprogramma. De Platinum-versie bevat vele extra's. Voor diegene die alleen een brandprogramma zoeken, is Nero Burning Rom beschikbaar.

 

Mediaspelers

Om videobestanden op uw computer te kunnen bekijken, heeft u een mediaspeler nodig. U kunt natuurlijk Windows Media Player gebruiken, maar deze staat niet echt bekend om de grote ondersteuning van codecs en mogelijkheden. Er zijn gelukkig veel andere programma's die dit wel hebben.

BlazeVideo Logo
BlazeDVD Free

(Gratis)
BlazeDVD Free is de gratis versie van BlazeDVD en gemaakt om DVD-films af te spelen op uw computer. Omdat het hier de gratis versie betreft, ziet u bij het opstarten een registratievenster dat u gewoon weg kunt klikken door op de knop Cancel te klikken. Hierna zal het programma verder opstarten.

Cyberlink Logo
PowerDVD 16

(€44,99)
De naam PowerDVD doet eigenlijk geen eer meer aan dit programma. PowerDVD is door de jaren een volwassen mediaspeler geworden die niet alleen DVD's afspeelt maar ook andere videobestanden, of deze nu op uw harde schijf staan of gestreamt worden via het netwerk.

 

Compressie-software

Compressie-software biedt de mogelijkheid 1 of meerdere bestanden in te pakken in een gecomprimeerde container. Dit houdt in dat het programma probeert de bestanden zo klein mogelijk in te pakken in 1 bestand. Dit is meestal een zip- of rar-bestand. Natuurlijk kunnen de bestanden ook weer gedecomprimeerd (uitgepakt) worden.

7Zip Logo
7-Zip

(Gratis)
7-Zip is volledig gratis, maar biedt toch uitgebreide mogelijkheden voor het comprimeren en decomprimeren van bestanden. Het ondersteunt het comprimeren van de meest gebruikte formaten en nog veel meer formaten om te decomprimeren.

RarLab Logo
WinRAR

(€29,95)
WinRAR biedt een beperkt aantal mogelijkheden meer dan 7-Zip. Voor bijna iedere toepassing kunt u volstaan met het gebruik van 7-Zip. Het enige wat misschien een pluspunt is voor WinRAR is de wat overzichtelijkere interface.

 

Anti-virus

Ant-virus-software is onmisbaar op elke computer. Zonder de bescherming tegen virussen en andere narigheid wordt u binnen de kortst mogelijke tijd slachtoffer van kwaadwillende software. Criminelen kunnen dan uw gegevens stelen, uw bestanden beschadigen, uw computer inzetten in een botnet of zelfs uw bestanden gijzelen en geld eisen voor het weer vrijgeven.

Avast Logo
Avast Free

(Gratis)
De gratis versie van Avast biedt u bescherming tegen de grootste bedreigingen op internet. Van de gratis anti-virusprogramma's komt Avast als 1 van de beste uit de bus. Wilt een nog betere bescherming in combinatie met een firewall, dan kiest u voor Avast Internet Security.

Avast Logo
Avast Internet Security

(vanaf €49,99/jaar)
Avast Internet Security bevat naast de bescherming die de gratis versie biedt, ook bescherming tegen fishing-websites, spam en een firewall. Hiermee wordt het nog moeilijker voor criminelen om uw computer binnen te dringen. Onmisbaar voor elke computer.

 

Anti-malware

Ondanks dat u waarschijnlijk al een anti-virus-programma op uw computer heeft, kan extra bescherming nooit kwaad. U kunt uw bescherming dan ook uitbreiden met een anti-malware programma. Vaak bieden dit soort programma's real-time bescherming en proberen dus te voorkomen dat malware uw systeem binnen komt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

ToolsLib Logo
AdwCleaner

(Gratis)
AdwCleaner biedt geen real-time bescherming, maar is wel een erg compact en snel programma dat erg veel problemen die door malware worden veroorzaakt verhelpt. Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden, u hoeft het alleen maar te downloaden.

MalwareBytes Logo
Anti-Malware Premium

(€29,99/jaar voor 3 pc's)
Tijdelijk aanbieding!

Van dit programma is ook een gratis versie te downloaden. Deze is goed te gebruikten als handmatige scanner. Malwarebytes Anti-Malware Pro biedt (net als een virusscanner) wel real-time bescherming waarmee u problemen kunt voorkomen.

 

Office-software

Eén van de meest gebruikte toepassingen op de computer is wel tekstverwerken. Iedereen moet immers wel eens een brief typen. Microsoft levert bij Windows standaard het erg beperkte Wordpad. Gelukkig zijn er heel wat betere (gratis) office-pakketten met veel meer mogelijkheden.

LibreOffice Logo
LibreOffice

(Gratis)
LibreOffice is een krachtig officepakket dat ook nog eens gratis wordt aangeboden. Naast een tekstverwerker bevat het pakket o.a. een spreadsheet-, presentatie- en databaseprogramma. Bestanden bewaren in Microsoft Office-formaat is mogelijk (.doc, .docx, .xls, .xlsx, enz.).

Microsoft Logo
Office 365/Office 2016

(vanaf €69,00/jaar of €149,00)
Het bekendste office-pakket is Microsoft Office. Inmiddels is versie 2016 uit en te installeren op uw computer. Naast deze versie heeft Microsoft Office 365, een online dienst waarbij u overal waar u een computer met internetverbinding heeft, over uw pakket en bestanden kunt beschikken.

Windows (her-)installeren?

Als u een nieuwe computer koopt of Windows opnieuw op uw computer laat installeren bij ons, welke software staat er dan op? 

Lees meer...

Wi-Fi instellen in Windows 10

Als u een computer of laptop heeft met draadloos internet, dan bent u er vast al eens tegenaan gelopen; het...

Lees meer...

Privacy in Windows 10

Als uw Windows 10 is geïnstalleerd met de aanbevolen standaard-instellingen, dan deelt u...

Lees meer...

Wie zijn wij?

Jurgen

Welkom op de website van Jeej-Aah Computers & Webdesign!

Mijn naam is Jurgen Akkermans, oprichter en eigenaar...

Lees meer...

Actua LogoLogo's merkenDealer van Actua Verzekeringen

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs! Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Jeej-Aah Computers & Webdesign
Adam van Noortstraat 46
5171 AX Kaatsheuvel

0416 - 85 77 22 (Vast)
06 - 40 03 92 82 (Mobiel)
 

Meer contactgegevens

Openingstijden

Wilt u langs komen? Dit kan tijdens de onderstaande openingstijden.

maandag
10-12-2018
10:00 - 20:00
dinsdag
11-12-2018
10:00 - 20:00
woensdag
12-12-2018
10:00 - 17:00
donderdag
13-12-2018
10:00 - 20:00
vrijdag
14-12-2018
10:00 - 20:00
zaterdag
15-12-2018
10:00 - 17:00
zondag
16-12-2018
Gesloten